About Me

My photo
A mind traveller. Pretty much an abstract and eccentric human being. But overall, a human panda who embraces food as a hobby.

Sunday, December 16, 2012

When one moves from words to...tabs?

Salam semua! 

So. Where was I again. Oh yes. I have one final assignment to be done. To be presented on Thursday and to be submitted on Friday. Instead, what did I do?

a) Played World of Warcraft: Frozen Throne 
My childhood computer game. Yes. You read it right, and I type it right. My childhood game. After years of abandoning this game (which I shouldn't have abandoned it at all. Forgive meeeee. It was the growing up. and I got carried away. Okay drama di sini) I finally have it here in my lappie. So I got a lil weeeeeeeee carried away. Excited la katakan

b) Scrolled through 9gag. 
Yes. I abandoned this. for this semester. I have no idea why I did that. MAAF LA. Busy sangat. T_T 
Tah busy apa pun tak tahu. 

c) Tweet tweet di Twitter
Alahai. Standard la kan. Kalau bukak words, tak bukak twitter. Macam tak real je. 

d) New Girl 
Watched 2 episode of New Girl. I love Nick and Jess! I am still at Season 1. Nak buat camno. baru terkial nak sambung balik.

e) Blogger.
Blogging. Yes. Aku meratapi ketensionan. Di blog sendiri. Pastu japgi aku jaja kat twitter. Nak cari readers. Gitew. Ayat rasa cm nak buang diri dari tingkat 4 mahallah ni.

Dan itu la dia apa yg dah terjadik. Sepatutnye. dari dua jam lalu. Microsoft words ni, da berjalan.
Instead yang hado ni je :


Mampu? Memang budak benl ni suka buat keje last minute kan? Mampo la cmni. Boleh mati taw. Nasib baik lah tinggal setahun lagi nak degree. But I know I will miss this undergraduate years. A lot. But hey. life must go on. Okay. Nampak tak aku merapu da boleh lari topik? Kalau la. KALAUUUU LAH. aku boleh type panjang cmni untuk paper journalism.
Paling tak suka benau la kalau nak written assignment ni. Bagi presentation, mampu lagi. Written?
Pengsan dulu. Bangun balik pun belum tentu dapat siap on the dot. Hai. Okay. Balik semula kepada. Microsoft Words. AYUH! *tukar tab pergi 9gag balik* Once am done with my scrolling. Mehehheheh. Okay bai. Kalau masih buntu, japgi ada la post lagi.

Oh oh ! and tahniah buat blogger, Kak Maria Elena (wah. pakai kak. macam kenal sangat kan) dan suaminya Asfirdaus! :) Semoga bahagia dengan Dato ye Kak Maria ! Am so happy for you! Suka sangat tengok orang kahwin. Jeles, bukan jeles apa, mahu juga tersenyum ceria sebegitu. Tersenyum bersama pasangan yang dah sah dan halal. Paling penting, melangkah ke alam baru. Gitew. Aih. Mengeluh sahaja dahulu. Nanti sampai la masa buat saya, ye tak gitu awak? (eh?) :p

Been following her instagram for updates on her wedding since yesterday! So sapa nak tahu updates wedding Maria Elena. Boleh follow instagram dia, as tertera atas tu nama dia :D I loveeeeeeeeee wedding pictures! Cantiknya! 

Hahah sempat promo klan! dapat tengok sini je. Again congratulations! Semoga diberkati selalu oleh Allah. :) Mahu juga senyuman seperti itu! Aih. Akan tiba. Akan tiba :) jadik Ayuh. beralih ke assignment! Jumpa nanti and thank you for reading! 

p/s: Lagu time ni pula lagu yg berbaur ala2 wedding theme. Motif nak perli aku sangat kan. tet.

No comments: