About Me

My photo
A mind traveller. Pretty much an abstract and eccentric human being. But overall, a human panda who embraces food as a hobby.

Sunday, July 17, 2011

When the bands come marching in

Hye guys! I'm currently working with an event called

World Championship Marching Show Band 2011.
24th July till 31st July

For short its called WCMSB 11'. Hence the reason why I kept on tagging the page again and again on Facebook and Twitter.
So what is that all about?
It's a major event for Malaysia as we are going to host the Championship for the very 1st time. WCMSB is a very famous championship for all marching show band lovers. It is under the World Association of Marching Show Bands (WAMSB). All this while it's being held under various country all over the world. So this year, we're proud to announce that Malaysia is the winning host for this year's championship.
Numbers of bands from other countries are coming. I cant name em yet. Wont' be a surprise would it? ;)
They are fighting for the championship title. So guys! Really. Come for the event!
So come 1 come all! It's a beautiful view for the eyes, amazing sound for the ears and astounding performance for the soul.


Here are the list for the date and venue of the events!

25 July
Pocket Shows - Pavilion/ KL Sentral
Opening Ceremony/ Street Parade
8.30pm, Jln Bukit Bintang
26 July
  
Welcome Dinner
27 July
  
Preliminary Round I -
8.00pm, Stadium Bolasepak  KL
28 July
Pocket Shows - Pavilion/ KL Sentral
Preliminary Round II -
8.00pm,Stadium Bolasepak KL
29 July
Pocket Shows - Pavilion/ KL Sentral
Drum Battle - Pavilion
National Schools Championship
8.00pm,Stadium Bolasepak KL
30 July
Pocket Shows - Pavilion/ KL Sentral
Grand Final - 8.00pm, Stadium Bolasepak KL


​To be apart of the events held at the Stadium Bolasepak KL. You can get a hold of the free passes by buying the WCMSB merchandise! You can get it at the promo event this weekend at Bukit Bintang (nearby Maybank) or even at the stadium before you enter! But hurry get the passes now! :) For street parade and drumbattle, you can just come with your cameras, anticipation, family and friends! So come 1 come all!

Wednesday, July 13, 2011

debaran cinta

"Walaupun ku mencuba tuk melupa
Namunku tidak berdaya
Terasa gelisah bila kau tiada
Oh... kasihku inikah debaran cinta"


Malam ini aku tulis ini buatmu.
Ini kesah benar. Kerana. Aku masih mencuba utk melupa.
Tapi aku tak berdaya. Bila kau tiada. Aku memang gelisah.
Cuba kamu katakan padaku. Adakah ini debaran cinta?
Kerana senyumanmu sentiasa membayangi aku :)
ah manisnya senyuman kamu.
Segak sekali bila dipandang.
Apatah lagi memang benar kamu segak dan gagah dilihat.
Tapi bukan itu yang membuat aku sayang pada kau.
masih tercari2 lagi apa sebabnye. Atau mungkin itu takdir? :)

malam cinta. di mana sahaja kamu berada.
aku menutup mataku malam ini dengan ucapanmu :)
tahukah kamu saat kamu mengucap malam. aku tersenyum riang. hati ku lebih dari bahagia.
itu kah debaran cinta?

p/s: i'm hugging the little mate tight. ever since i have him. do u know that lover? good night kamu :)

Tuesday, July 12, 2011

torn

Tonight. I'm torn.
With reasons I can barely figure out.
Tell me here. now
how far can my heart go?

p/s: my heart is getting weaker. i need to stay strong

Monday, July 11, 2011

It's a clap of the hands ;)

I am on holidays! :D Lets give me a round of applause! hihi
YEAY. but nah. my july is filled with plans already especially next week.
PERGH.
WCMSB is in 11 days! EEEEEEEEEEEK. die la like this die.
I want to blog about WCMSB but lemme have the vibe first. Same goes for Singapore.
I just came back from a wonderful trip.
but again. Let me have that vibe.
For now, holidays that I have is enjoying some time with the family
nothing means more to me than to do chores for em.
:) I learn to appreciate that.

p.s: i smiled when i see home :)

Tuesday, July 5, 2011

Cerita kita

Jauh betul aku termenung. Kali nie lebih jauh. 
Air kopi fresh panas jadi teman malam nie. Aish. Mata tak boleh tidur pula. Macam biasa lah. 
Mana reti nak tidur awal. Kerja pun banyak. 
Termenung ke arah laptop yang ada di atas meja. Desktop background gambar kau.
Aku terdiam. 

Kau, aku sentiasa pandang kau dari jauh.
Teringatkan kau dari jauh. 
Sayang kau dari jauh.
Sedih rasanya bila melihat gambar kau yang jadik hiasan laptop aku. 
Kita serasi.
Itu lah apa yang orang kata. Sedangkan kita bukan couple pun. 
Jangan kata couple. In a relationship pun tidak.
Bila orang kata serasi. Kita sama-sama geleng kepala. 
Lepas tu gelak sama-sama.
Tangan aku kalau kat sms dengan im. Laju aje menaip. Sampaikan tak reti cakap bye.
Tapi bila depan mata. Mulut aku tertutup rapat. Bukan tak nak cakap. 
Aku rela dengar kau bercerita dari aku. 
Itu bunyi yang best sekali.
Tapi kita tak tahu apa kita.
Sebenarnye kita nie apa?
Couple ke? Teman tapi mesra ke? Kawan baik je ke?
Tu penyakit aku. Hati aku terlalu attached dengan kau.
Padahal aku tak mintak sikit pun nak attached attached nie. bak kata mat salleh la kan
Mula-mula nampak kau. Terfikir. Eleh. Biasa je.
Sekarang nie. Aku plak tersangkut.
Tapi aku terdiam. Tak pernah lah rasa nak bercakap dengan kau.
"Sebenarnye. I cm suka boleh tahan suka. erm sort of. well kinda like you. more than a friend"
takde. Bila nampak kau aku bisik je yang aku suka kau.

Eh. Air mata mengalir. Tak sedar pun rupanya menangis. 

"you. Buat apa tuh? jauh benar termenung. buat kopi bukan nak buat untuk I kan?" datang jejaka yang sudah berpakaian pyjamas dia tuh.

"Eh awak nie. Sejak bila pulak awak minum kopi malam-malam nie. Saya nak berjaga ada kerja. Kang awak tak tidur. Saya dah biasa". Ah sibuk pula laki nie. Aku nie ada keje. Tu yang aku buat kopi. Kang dia minum tak meroyan plak ngadu tak leh tidur. Aku yang kene mendengar dia membebel.

"Tak apa lah. Takkan nak biar awak berjaga seorang kat bawah nie. Tak apa saya teman la awak ye. Eh kenapa you nangis ni? okay tak?" Terlihat muka risau bila dia ternampak air mata aku. Adoi. Mampus nak jawap apa pulak?

"Eh takde pape lah. Nguap je. Rilek sudah" Jawab aku ngan nada yang seboleh- boleh cover line.

"Banyak la you punya nguap. Asal nie?" Adeh. Mamat nie. tak reti da nak brenti tanye ke? alamak. Hmm..

"Takde lah. I terlalu happy kot tengok tu" Sambil tunjukkan ke arah laptop aku. Time tu jugak aku tersenyum balik.
"Lah saya ingatkan apala tadi awak nie. Terkejut I tahu." Dia menepuk dahi dengan tapak tangannya macam ala-ala katun tu. 
"I pun happy. Siapa sangka betul tak? tapi dah jodoh. Alhamdullilah"

Aku tersenyum. "I tak pernah pikir pun nak suka you"

Dia lihat muka aku lama. Tenung. Lepas tu buat muka. "I handsome kan. Biasa la. Mesti you jatuh hati punya." Aku buat muka yang seakan-akan mengambbarkan. Ek eleh mamat nie. Tampar gak karang.

"Eh dah tak yah pandang macam tu. Dah la k. Thats it for the night. You've been staying up buat kerja je lately. Let's sleep k? Bawah mata you tu da cukup panda dah. Tak perlu nak panda lagi. Isteri I bukan Po the panda tahu?"

Aku gelak pastu menampar muka dia tanda gurauan. "Eh diam. Dah la. Ye ye. I tidur. You naik dulu k? I nak kemas jap. I'll come in 5 mins"

"Alright. Lambat I kunci pintu. Lantak ar. Tidur atas sofa okay panda? " Bergurau si dia nie kepada aku. Sambil buat muka yang konon comel. Eish mamat nie da tua pun nak bajet comel.
Aku tergelak melihat kerenah dia melayan aku. Sabar sungguh dia. Baik pun dia. Aku kemas meja dan kertas-kertas yang ada. Sebelum aku off kan laptop aku lihat sekali lagi desktop background aku. Indahnye gambar tu. Si suami mengucup dahi si isteri. Masa tu dia bersongkok hitam dan berbaju melayu serba putih. Masa dia sah jadi suami aku. Haih. Memang handsome pun suami aku tu. Malas je nak cakap. 
tapi sejak dari mula aku kenal dia. Memang sudah sayang. Siapa sangka cinta dan sayang kami yang kami pendam. Rupanya berumah tangga juga. 

"Sayang. Lambat I kunci" Ah bising betul mamat nie. Eish. Dah dah la tuh. Aku pun tutup laptop dan tersenyum mengenang kembali memori kami. 

Cerita ini tiada kaitan dengan yang hidup mahupun mati. Ini adalah rekaan semata-mata. Terima kasih kepada Engku Farrah Khadija. (maaf salah eja) Sebab kerana dia saya ada ilham nak mereka cerita. Dan thank you kepada yang membaca! :) 

p/s: Cinta itu indah. Lagi-lagi kalau cinta kerana Allah :)



Monday, July 4, 2011

Surat news

Tengok paper apa nampak?
Macam-macam betul tak?
Apa nak cakap?
Takkan nak cakap takde comment. Well. None actually.
Bukan tak nak comment tapi kalau di-commentkan nanti kita di salah faham.
Kadang-kadang bukak paper. I wish la. I really do. 1 day satu hari sahaja. If can. No news about politics/rasuah. Boleh tak? But of course impossible.
Kadang terasa cm nak beli paper, kalau main page is about rakyat malaysia bergabung tenaga membina apa2 lah. tak pun just them sitting together at a table and not fighting about things.
That is hard is it? Guess so. Haih.
Satu malaysia. tapi kalau suma tak bersatu. macam mana la kita nak laungkan kat orang satu malaysia?

July Arrived

two more days till Singapore trip! :/
I am soooooooo excited. But am scared. most of the time
1st trip alone without parents. and no not totally alone but with  my schoolmate aneth! EEK am excited :D
So yes people I'll be away for 3 days. Mom is being super nice to me to go singgah everywhere and shop.
I don't mind shopping but I don't think I will shop clothes. But more like food shop! :D
Yes Singapore tengah ada Great Singapore Sale. It's really a sale you know. Thats it.
I shall take my wallet away from any clothes shop
GAHH.
oh 1 more thing. HELL0 JULY! i pray for many happiness. amin :)

p/s: Hye smiles; Will you come with me?